Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wat is de cruelty link? ‘Huisdieren worden deel van geweldspatronen in het gezin’

Dierenmishandeling kán een voorspeller van huiselijk geweld zijn. Dit wordt de “cruelty link” genoemd. Wat moet je hierover weten? ‘Het begint bij wijze van spreken met het slaan van dieren en eindigt met het toetakelen van mensen’, stelt criminoloog Janine Janssen, specialist op dit onderwerp.
Cruelty link
Dierenmishandeling kan een symptoom zijn van onderliggende, psychische problemen. Photo by Mikhail Vasilyev on Unsplash.

Slachtoffers van huiselijk geweld kunnen voor een dilemma komen te staan: als zij hun huis ontvluchten vanwege hun partner, kan dat betekenen dat zij hun huisdieren in de steek laten. De kans bestaat namelijk dat plegers van huiselijk geweld ook hun huisdieren mishandelen. Janine Janssen is hoofd onderzoek van het Landelijk Expertise Centrum Eer Gerelateerd Geweld van de Nationale Politie. Ook is ze lector Geweld in Afhankelijkheidsrelaties aan Avans Hogeschool en de Politieacademie en

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.