Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

WIJ SAMEN Van eten uit de vuilnisbak tot driegangenmaaltijd

Thijs Eradus zocht een dagbesteding voor zijn bewoners in de maatschappelijke opvang. Hij dacht twee vliegen in één klap te slaan door de bewoners in de eigen keuken aan het werk te zetten. Maar toen kwam ook nog chef-kok Mounir Toub invliegen.  

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-021-1178-7/MediaObjects/41185_2021_1178_Fig1_HTML.jpg Mounir Toub (voorgrond) en Thijs Eradus. © Jitske Schols

Sinds de coronauitbraak is Springplank040, de stichting voor maatschappelijke opvang in Eindhoven, gaan samenwerken met chef-kok Mounir Toub. Inmiddels geeft Mounir leiding aan een team van zeven mensen dat gemiddeld zeventig maaltijden per dag kookt en er staan nieuwe projecten op stapel. De kracht van de samenwerking ligt in het wederzijds vertrouwen en het ondernemende karakter van zowel Mounir als Springplank-directeur

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.