Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Morgen begin ik echt!

Deze blog is een hart onder de riem voor al diegenen die inmiddels overtuigd zijn dat ze aan de slag moeten met social media. En dit ook echt willen. Want, en dit is de eerste geruststelling, als je het echt niet wilt, doe het dan ook gewoon niet. Niemand die het je kwalijk zal nemen.
Morgen begin ik echt!

Lees hier meer blogs van Anneke Krakers >>

Social media zijn een middel en geen doel op zich. Bedenk dus vooraf wat je ermee zou willen bereiken. Is jouw doel om je te profileren door te netwerken dan zijn social media jouw middel bij uitstek!

De laatste weken hoor ik veel mensen zeggen: ‘In de kerstvakantie ga ik beginnen’. Dat is een goed voornemen maar het is echt niet nodig om hier jouw hele vakantie aan te besteden. Dan maak je het groter dan dat het is. Net als netwerken in real life is een online netwerk niet in een paar dagen gebouwd. Dit doe je gewoon stapje voor stapje. En de start is binnen een uur gepiept! En die start is dan misschien wel de spreekwoordelijke drempel waar je overheen moet maar als je het echt wilt doe je dat gewoon nu (als het goed is zit je nu toch achter de pc).

Hier gaan we. Op de eerste plaats kies je voor 1 social media platform om mee te beginnen. Mijn voorstel is dat je kiest voor Linkedin. Binnen welzijn en zorg zijn daar inmiddels zoveel mensen te vinden dat het niet moeilijk is om hier bekenden op te zoeken en te linken.
Ga naar www.linkedin.com

Klik op join today. Je komt nu in een scherm waar je je voornaam, achternaam, mailadres en wachtwoord (password) invult. Gebruik gewoon je eigen voor- en achternaam. Linkedin werkt niet met nicknames. Denk over het mailadres even goed na: gebruik je hier het mailadres van je werk of een privémail? Realiseer je hierbij dat je netwerk gekoppeld is aan jouw persoon en niet aan de organisatie waar je werkt en dus ook niet overdraagbaar is. Mijn advies is om hier je privémail te gebruiken. Het is nu ook belangrijk dat je onthoud welk mailadres je hier invult omdat Linkedin jouw profiel koppelt aan dit adres. Raak je het kwijt en vul je een ander adres in dan maak je misschien onbedoeld een tweede account aan en dat is later lastig te herstellen.

Klik op join linkedin. Je komt nu in een scherm, stap 1, waar je een paar basale gegevens invult: laat je hier niet afleiden door het Engels maar vul zeker bij jouw functie gewoon een Nederlandse omschrijving in (tenzij je internationale ambities hebt). Klik op create my profile. In stap 2 die automatisch volgt wil Linkedin jou al naar connecties laten zoeken. Mijn advies is dat je dit voor nu even overslaat. Klik op skip this step. Stap 3 is dat je via de mail een bevestigingslink ontvangt en hiermee jouw aanmelding bevestigd. Bij stap 4 kom je dan weer terug in jouw profiel en zoekt Linkedin weer connecties voor je op. Skip this step. Stap 5 evenzo skip this step. Bij stap 6 kies je voor een basic account want die is gratis. Hierna ben je klaar en kom je in jouw profiel met een welkom!

Zo eenvoudig is het. Gaat het bij jou anders dan dat ik hierboven heb beschreven volg dan je intuïtie. Ook dan komt het goed. Gaat het echt helemaal niet lukken schakel dan je hulptroepen in. Je mag je vragen ook hier posten bij de reacties.

Je kunt nu aan je netwerk gaan bouwen. Hoe je dat doet lees je hier.

Heel veel succes! Ik hoop dat we elkaar gaan tegenkomen op Linkedin (www.linkedin.com/in/annekekrakers) en voor nu wens ik je alvast een hele fijne kerstvakantie!

Anneke Krakers (1962) is sinds 2000 werkzaam als directeur bij een kleine welzijnsorganisatie. Het ondernemerschap zit in haar bloed: ze komt uit een ondernemersgeslacht met vooral bouwers in haar midden. Aannemers, schilders en timmerlui. Als maatschappelijk ondernemer maakt ze zich sterk voor de branche op lokaal en regionaal niveau en sinds eind 2007 ook op landelijk niveau.  Haar onderneming WelzijnNederland helpt welzijnsorganisaties bij hun marketing en profilering.

Vorig artikelPraat met ze!
Volgend artikelHoe participatie ook kan werken
Anneke Krakers (1962) is maatschappelijk werker en jarenlang directeur geweest van Welzijn Rivierstroom. Sinds 2006 is ze zelfstandig trainer en coach, de laatste jaren vooral voor leidinggevenden over de thema's leven, liefde, loopbaan en leiderschap. Anneke blogt over persoonlijk leiderschap, moed, keuzes maken, vijftigers. www.krakers.org

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.