Ook sprak hij over zijn actie voor een homoseksuele man die lastig gevallen werd door Marokkaanse jongetjes. Die actie was eigenlijk een compleet geregisseerd media-event, zo bleek. Actualiteitenrubriek NOVA wilde een item rond Bensellam maken omdat hij was genomineerd als ‘Amsterdammer van het jaar’. Maar Saïd had niets te vertellen, zo meende hij zelf en hield de camera’s eerst buiten de deur.
Totdat de affaire met de oudere homoseksueel en de jonge ettertjes zich voordeed. Saïd bedacht een oplossing: hij bracht de kwelgeesten in contact met de man en haalde tegelijkertijd NOVA erbij. De oude man bleek een fijne vent, die het na een paar gesprekken goed kon vinden met de etterbakken. Probleem opgelost en NOVA had een prachtige reportage.
Bensellam onderhoudt goede contacten met de Amsterdamse wethouder van financiën, Lodewijk Asscher. Deze schatkistbewaarder van Amsterdam speelt een belangrijke rol bij de bij de aanpak van Marokkaanse probleemjongeren. Asscher van zijn kant is niet te beroerd om in zijn dienstauto te stappen en de ‘eenvoudige’ oud-portier te raadplegen voor advies.
Ook andere werkers – zoals M’hamed Yahia (Helmond), Steve Monsanto (Utrecht) en Leyla Çakir (Weert) – kunnen een belangrijke inbreng hebben in de publieke discussie rond bijvoorbeeld probleemjongeren, zo bleek tijdens het Welzijnsdebat. Alleen overheerst bij de meeste professionals de schroom, het gevoel dat ze het liefst in stilte hun goede werken willen verrichten. Maar die tijd ligt achter ons: sociaal werkers, verbreek de stilte, laat u zien en zet het belang van uw werk nu eens overtuigend op de kaart. Ook het sociaal werk telt immers helden genoeg.