Er waren in 1953 bijvoorbeeld nogal wat ouderen die het jiven grensoverschrijdend gedrag vonden. En de film liet ook zien dat weerstand tegen nieuwe ontwikkelingen en technologieën van alle tijden is. In 1953 was de tv redelijk nieuw en niet iedereen zag dat ding zitten. Net als nog niet zo lang geleden ook het geval was met de computer en het internet. En momenteel bespeur ik soms nog steeds weerstand tegen social media. Ik ben van mening dat we dat soort ontwikkelingen niet kunnen stoppen en dat je moet kijken of en hoe je er je voordeel mee kunt doen.
Ik ben gek op Twitter en ook daar heb ik deze week veel aan gehad. Een vrouw vroeg mij of ik het een en ander uit kon zoeken over faalangst. Haar zoon had daar last van en ze wilde graag weten wat ze eraan kon doen. Ook veel jongens en meisjes waar ik mee werk, hebben daar last van. Dat is niet abnormaal als je jong bent en er niets belangrijker is dan geaccepteerd te worden door je vriendengroep. Iedereen kent de jongens die faalangst en onzekerheid overcompenseren door schreeuwen, stoer doen en pesten (aandacht op anderen en niet op jezelf vestigen). En in het ergste geval glijden ze af en komen in de problemen. Ik prik er vaak doorheen en zie dan kwetsbare jongens met een heel klein hartje.
Mijn volgers op Twitter hebben veel adviezen gegeven, waaronder de gegevens van iemand die trainingen geeft aan jongeren met faalangst. De moeder was enorm blij en geholpen met de verschillende tips. Uiteindelijk gaat het om wat één volger zei, namelijk: het positieve benadrukken en gevoel van (eigen)waarde geven.
Het gaat uiteindelijk om de succeservaring. Dat was in 1953 het geval, en dat is het nu nog steeds.
Volg William op twitter via www.twitter.com/WILLIAMMIERO