Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘De positie van mensen met lvb kun je niet fiksen’

Melissa heeft de vrijheid om te experimenteren met de liefde en wordt slachtoffer van een loverboy. Hoe ver gaat de vrijheid van jongeren met beperkte cognitieve vaardigheden, ook wel aangeduid met lvb? Die vraag stelde hoogleraar Zorgethiek Carlo Leget in zijn Els Borst lezing. Sociaal kwetsbare jongeren hebben de aandacht en steun van burgers en professionals nodig om niet ten onder te gaan in de vrijheid die de samenleving eist.
Foto: AdobeStock

Vrijheid heeft twee kanten, begint hoogleraar Carlo Leget zijn lezing tijdens de 7e Els Borst Lezing: Negatieve vrijheid waarbij jou niets in de weg wordt gelegd. Positieve vrijheid, die wordt ontwikkeld door opvoeding, scholing en oefening. Positieve vrijheid geeft de mogelijkheid om “nee” te kunnen zeggen. Bijvoorbeeld door Melissa, die wordt verleid door een loverboy. En door Jamie, die door zijn “vriend” Rico wordt omgepraat om snel geld te verdienen met “pakketjes afleveren”. Melissa

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.