Ouderen in Dongen, die gebruikmaken van de voorziening, zullen daar weinig van merken. Dat is althans de overtuiging van wethouder René Roovers (SP), die de Wmo in portefeuille heeft, zo blijkt uit een bericht in BN/De Stem.
Supermarkt
Roovers in het dagblad: ‘Je zou kunnen zeggen dat de mensen maar een kant-en-klaarmaaltijd in de supermarkt moeten halen, maar dat willen we met nadruk niet. De Stichting Welzijn Ouderen Dongen is met ruim tweehonderd klanten de belangrijkste verstrekker van maaltijden voor ouderen. Die stichting heeft ook een belangrijke signaleringsfunctie. Vrijwilligers die maaltijden bezorgen merken het direct als er iets mis gaat of dreigt te gaan met de ouderen bij wie ze komen. Die signalen worden goed opgepakt en dat vinden we een groot goed.’
Marktwerking
Hoewel aanbesteding inspeelt op marktwerking, wil Roovers niet dat de dienst van de welzijnsstichting in de ‘koude concurrentie van de markt wordt gezet’. ‘Juist door de signalering steekt SWOD met kop en schouders boven de markt uit.’
Zorgloket
Wie de vaste prijs voor een maaltijd niet kan betalen, kan via de SWOD in het kader van de Wmo een beroep doen op het zorgloket voor een bijdrage. In december blijkt of de gemeenteraad de mening van Roovers deelt.
Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.
Bron: BN/De Stem, beeld: ANP/Koen Suyk