Het levensverhaal en zingeving zijn in de hulpverlening aan jongeren cruciaal om ook werkelijk uit de problemen te komen. Niet de diagnose en de recepten helpen jongvolwassenen, maar het gesprek vanuit vier dimensies – fysiek, sociaal, psychisch en spiritueel - geeft jongeren het perspectief dat ze nodig hebben. Een gesprek met de auteurs van: “In gesprek met jongvolwassenen”.
‘Wij richten ons niet op ziekte en symptomen van jongeren, maar op de gezonde mens. Door het persoonlijke verhaal van jongeren leidend te maken voor de hulp of coaching die nodig is.’ Aldus Susanne Kruys, oprichter van Square of Life (coaching volgens een holistische aanpak) en één van de auteurs van het boek “In gesprek met jongvolwassenen”, een concrete methode voor zelfregie en zingeving. ‘De hulpverlening zit vast in het biomedisch model denken. Dat leidt
Het lijkt er toch op dat het wiel opnieuw uitgevonden wordt. Er zijn al heel wat boeken over hoe goede hulpverlening er uit ziet. Bv ‘Casemanegement’ van Nora van Riet, om slechts 1 boek te noemen. – Maar het opnieuw uitvinden van het wiel is blijkbaar noodzakelijk. Na de transitie en transformatie in 2015 is (niet alleen m.i.) zeer veel deskundigheid en ervaring verloren gegaan. En zijn er zich mensen mee gaan bemoeien die er niet deskundig in zijn. Met de transitie is het sociaal werk niet dichter bij de mens/hulpvrager komen te staan, maar dichter bij het bestuur. Dat zou m.i. ongedaan gemaakt moeten worden.