Diverse betrokkenen hekelen dat er daardoor minder budget beschikbaar was voor de hulp aan jongeren in problemen.
Kritiek
Bureau Jeugdzorg Amsterdam kreeg vorige maand zware kritiek van de Rekenkamer Amsterdam, omdat ze in 2005 en 2006 ongeveer twee miljoen euro oppotte die bestemd was voor hulpverlening aan jongeren. Ook zou er een overmaat aan projecten lopen, waarvan niet is vast te stellen of die effect hebben.
Mismanagement
Volgens betrokkenen zijn de geconstateerde problemen het gevolg van mismanagement en het functioneren van directeur Wiel Janssen. Ook zetten ze hun vraagtekens bij het hoge tempo van personeelswisselingen. De afgelopen jaren vertrokken vijftien personeelsleden van cruciale plekken in de organisatie.
Fusie
Een woordvoerster van het Bureau Jeugdzorg zegt echter dat de meeste personeelsleden uit eigen beweging zijn vertrokken. In vier gevallen zijn ‘normale ontslagvergoedingen’ uitgekeerd. ‘De onrust is het gevolg van een eerdere fusie. Bovendien zijn de taken die de Bureaus Jeugdzorg moeten uitvoeren in enkele jaren drie maal veranderd,’ zegt zij.
Bemiddelaar
Uit de nieuwsbulletins van de ondernemingsraad blijkt dat er bij Bureau Jeugdzorg grote bezwaren bestaan over de manier waarop de directie leiding geeft. Een externe bemiddelaar is ingezet om partijen weer bij elkaar te brengen. De gemeente Amsterdam gaat naar aanleiding van het rapport van de Rekenkamer de geldstromen van het Bureau Jeugdzorg Amsterdam opnieuw tegen het licht houden.