Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De rol van de begeleider is cruciaal voor het succes

De overheid wil graag dat mensen met een beperking meer meedoen in de samenleving. Een sterk sociaal netwerk zou daarbij behulpzaam kunnen zijn. Laagdrempelige buurtprojecten hebben tot doel mensen met en zonder beperking met elkaar in contact te brengen. Wat betekenen dergelijke projecten voor de integratie van weerbare en kwetsbare mensen? Een interview met Alke Haarsma, die onderzoek deed naar vier buurtprojecten.

Je onderzocht laagdrempelige buurtprojecten. Wat zijn dat eigenlijk?

‘Dat zijn “gewone plekken” in de samenleving waar diverse doelgroepen elkaar makkelijk kunnen ontmoeten. Samen met collega’s van het Centrum voor Samenlevingsvraagstukken en Femmianne Bredewold en Evelien Tonkens van de Universiteit voor Humanistiek heb ik onderzoek gedaan naar vier projecten: wijkboerderij de Klooienberg in Zwolle, wijksteunpunt ’t Noaberhuus in Dalfsen, dag- en leercentrum De Ontmoeting in Zwartsluis en wijkmoestuin De Slinger in

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een maandabonnement op zorgwelzijn.nl voor slechts €14,50 per maand!


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit het magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.