Bijna elke hulpverlener heeft te maken met agressie en soms zelfs met fysiek geweld en een derde van alle hulpverleners ervaart door de coronacrsisis meer agressie. Hoe zien de cijfers met betrekking tot agressie tegen hulpverleners eruit? De antwoorden op deze vraag geven we hier.
22% van de hulpverleners die te maken krijgen met agressie vindt dat hun werkgever onvoldoende maatregelen neemt. 1 op de 10 kan bij niemand terecht als hij of zij agressief wordt benaderd. 29% gaat met minder plezier naar het werk door de toegenomen agressie. (CNV)
Een derde van alle hulpverleners ervaart door de coronacrisis meer agressie. (CNV)
In 2019 bleek bij sociaal werkers agressie al aan de orde van de dag. Ruim 90% van ruim
Premium
Wil je dit artikel lezen?
Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.
Onbeperkt alle premium artikelen lezen
Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten
Geweld in de privésfeer is de omvangrijkste vorm van geweld in de Nederlandse samenleving. Het gaat om mishandeling van de partner, van kinderen, maar ook van ouderen en eergerelateerd geweld. Jaarlijks hebben naar schatting tussen de 200.000 en 230.000 mensen te maken met ernstig of herhaaldelijk huiselijk geweld. Sociaal werkers komen achter de voordeur en kunnen signaleren, hulp verlenen en samenwerken met het landelijke meld- en adviespunt: Veilig Thuis.