Professionals, buren en kennissen weten of vermoeden dat haar partner gewelddadig is. Toch duurt het jaren voordat er hulp komt voor Tjarda Reesink en haar twee dochters. Misschien was ze met de aanpassing in de verplichte meldcode, vanaf januari 2019, eerder geholpen.
Hij is lang en heeft prachtige bruine ogen. Tjarda Reesink valt op haar eenentwintigste als een blok voor hem. ‘Een knuffelbeer met een randje’, zo typeert ze hem. Want stoppen met kietelen kan hij niet zo goed en stoeipartijtjes lopen dusdanig uit de hand dat er regelmatig iets kapot valt of Tjarda zich bezeert.
Premium
Wil je dit artikel lezen?
Neem een maandabonnement op zorgwelzijn.nl voor slechts €14,50 per maand!
Onbeperkt alle premium artikelen lezen
Online alle artikelen uit het magazine lezen
Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten
Geweld in de privésfeer is de omvangrijkste vorm van geweld in de Nederlandse samenleving. Het gaat om mishandeling van de partner, van kinderen, maar ook van ouderen en eergerelateerd geweld. Jaarlijks hebben naar schatting tussen de 200.000 en 230.000 mensen te maken met ernstig of herhaaldelijk huiselijk geweld. Sociaal werkers komen achter de voordeur en kunnen signaleren, hulp verlenen en samenwerken met het landelijke meld- en adviespunt: Veilig Thuis.