MEE Twente ging naar de rechter omdat de organisatie, voor steun aan mensen met een beperking, vindt dat staatssecretaris Van Rijn de kosten op zich moet nemen voor het ontslag van het personeel. MEE Twente wilde in ieder geval dat de staatssecretaris, die verantwoordelijk is voor het nieuwe ondersteuningsbeleid, het ontslag van het merendeel van de 90 mensen op een andere manier moet oplossen.
Van Rijn moet garant staan voor de kosten die het ontslag van de MEE medewerkers met zich meebrengen. De decentralisatie van de zorg is de oorzaak van het ontslag, zegt bestuurder Kleis Pit van MEE Twente. Lees meer>>
Kort geding
Volgens MEE Twente zou met Van Rijn afspraken zijn gemaakt over een goede oplossing voor het ontslag van medewerkers. De kortgedingrechter vindt echter dat niet blijkt dat de staatssecretaris een toezegging heeft gedaan aan MEE Twente. De vordering is daarom afgewezen.
Wachtgeld
De kosten van ontslag bestaan onder andere uit wachtgeld voor personeel dat op 1 januari geen nieuw werk heeft gevonden. MEE Twente wilde dat deze kosten door het ministerie van VWS moesten worden gedragen. MEE Twente heeft overigens eind december de werkzaamheden gestaakt. Voor het personeel is inmiddels collectief ontslag verkregen.