Het ministerie van Onderwijs meldt uit eigen cijfers dat er in het schooljaar 2001-2002 70.000 leerlingen hun school verlieten; vorig jaar waren dat er 39.600. Met deze daling scoort Nederland, na Litouwen, als beste lid van de EU.
Startsein
Prinses Máxima gaf dinsdag het startsein voor landelijke zomeracties om het aantal voortijdig schoolverlaters nog verder terug te dringen. Het grootste deel van de schoolverlaters zijn vmbo- en mbo-leerlingen.
Geen binding
Vooral in de zomerperiode, wanneer de jongeren geen binding hebben met de school, schrijven zij zich uit. Daarom worden de acties in deze periode gevoerd. De acties moeten de jongeren stimuleren om zich in te schrijven voor een passende opleiding.
Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.
Bron: ANP/Foto: ANP/Koen Suyk
Onheus gegoochel met cijfers.
De daling is in werkelijkheid nog geen 6%.
http://denhaagtekijk.blog-city.com/vals_beeld_cijfers_voortijdig_schoolverlaten.htm
Fijn dat er geinvesteerd word in deze jongeren. Je ziet dat investeren loont, ze krijgen een toekomst!
Maar waarom niet bij ji=ongeren met een beperking?
Waarom word daar niet in geinvesteerd, moeten zij inleveren, PGB, onderwijs, Wajong, begeleiding naar de gemeente? Hoge eigen bijdrage’s zodra ze 18 jaar zijn en geen inkomen?
Waarom teller zij niet mee, krijgen zij geen toekomst aangeboden?
Een zeer bezorgde moeder van 2 kinderen met PDD-nos en een verstandelijke beperking.
Ze redden het echt niet zonder hulp, ondersteuning. Laat ze niet in de steek, aub.
Ook zij kunnen een toekomst krijgen…..