‘Gemeenten en andere financiers zullen naar verwachting de komende jaren minder geld voor welzijnswerk reserveren, terwijl de vraag naar dienstverlening door cliënten juist stijgt. Preventief jeugd- en jongerenbeleid kan nu niet stopgezet worden. Overlast van jongeren, alcohol- en drugsproblematiek onder jongeren, en overlast in de woon- en leefomgeving zijn de drie belangrijkste thema’s op veiligheidsgebied voor gemeenten de komende jaren’, aldus de MOgroep.
Gevolgen recessie
De MOgroep deed onderzoek naar de gevolgen van de recessie voor de branche. De resultaten liegen er niet om: de sector wordt getroffen door aanzienlijke bezuiniginge, zo voorspelt de organisatie. Gemeenten en andere financiers zullen naar verwachting de komende jaren minder geld voor welzijnswerk reserveren, terwijl de vraag naar dienstverlening door cliënten juist stijgt. Preventief jeugd- en jongerenbeleid kan nu niet stopgezet worden, aldus de MOgroep.
Stijgende loonkosten
Terwijl de wachtlijsten voor maatschappelijk werk en schuldhulpverlening groeien, worden welzijnsorganisaties geconfronteerd met stijgende loonkosten en verminderde inkomsten waardoor de bedrijfsvoering al in 2010 onder druk gezet wordt. Driekwart van de ondernemers denkt de stijgende loonkosten niet of slechts ten dele gefinancierd te krijgen.
Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.
Bron: ANP en Persbericht MOgroep