In Nederland vinden jaarlijks 33.000 abortussen plaats. De meeste vrouwen ondervinden daarvan geen langdurige negatieve gevolgen, maar één op de vijf kampt volgens Fiom met blijvende emotionele klachten. Op de nieuwe website kunnen zij – anoniem – informatie zoeken, ervaringen delen met lotgenoten of chatten met hulpverleners.
Betere aansluiting
Stichting Ambulante Fiom verwacht dat de website, die bedoeld is voor vrouwen en meisjes vanaf zestien jaar, beter aansluit bij de behoeftes van vrouwen die een abortus hebben ondergaan dan bestaande programma’s. Het project wordt gesubsidieerd door het ministerie van Volksgezondheid.
Online hulpverlening
De Fiom is ook aanwezig op het Congres Online hulpverlening, dat op 10 november in utrecht plaatsvindt. De organisatie verzorgt een presentatie over de methodiek van de online begeleidingsmodule op www.abortusverwerking.nl
Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.
Volg Zorg+Welzijn op Twitter>>
.
Bron: ANP/foto: stock.xchng