De wijkteams krijgen een grote mate van zelfstandigheid. Sensire zal ze ondersteunen. Doel is dat de teams zoveel mogelijk worden gevrijwaard van tijdrovende zaken als bureaucratische regels en administratie.
Honkvast
Sensire is bezig om op te klimmen uit het dal veroorzaakt door het Meavita-avontuur. Dat kostte de organisatie 24 miljoen euro. Door de inzet van wijkteams, wordt onder meer gesneden in de overhead. Van Rixtel: ‘Als teams zelfstandig opereren en zelf beslissingsbevoegdheid hebben, hoeft niet alles telkens van boven naar beneden in de organisatie en weer terug. Bijvoorbeeld in de aanname van nieuwe mensen. Praktijk is dat mensen die in zorg werken redelijk honkvast zijn. Als ze in Winterswijk wonen, gaan ze liever niet in Zutphen werken. We laten de wijkteams zelf nieuwe mensen werven. Ze kennen ten slotte het zorgnetwerk in hun wijk of dorp uitstekend en kunnen het beste oordelen wie goed in het team past.’
Hartstreek
Daarnaast zet Sensire moderne technieken in om klanten beter te helpen. ‘Mensen die vermoeden dat zij hartklachten of een hartritmestoornis hebben, kunnen van een arts een meetinstrumentje krijgen’, zegt Van Rixtel in de Stentor. ‘Bij klachten kunnen ze het apparaatje tegen de hartstreek houden. Dat registreert de hartslag en geeft telefonisch informatie door aan ons callcentrum. Daar wordt het hartfilmpje bekeken en zo nodig met de arts overlegd of en hoe er moet worden ingegrepen.’ Het callcentrum beoordeelt inmiddels hartfilmpjes van zo’n duizend klanten per maand in heel Nederland.
Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.
Bron: de Stentor/Zorgvisie/foto: Koen Suyk/ANP
Deze organisatie lijkt verdacht veel op buurtzorg. Die doet namelijk precies hetzelfde! Geen teamleiders, kleine onafhankelijke teams…veel tijd voor de client thuis.