In een brief aan de Tweede Kamer schrijft zij dat de Inspectie voor de gezondheidszorg (IGZ) naar aanleiding van zorgwekkende klachten ingrijpt. Het zou gaan om slechte bejegening en hardhandige aanpak van zorgbehoevende ouderen. ‘De aard van de melding is dusdanig ernstig, dat ingrijpen door de IGZ noodzakelijk is om de risico’s voor de cliënten onmiddellijk te beperken. De cliënten moeten in een vertrouwde omgeving veilige en goede zorg ontvangen’, aldus de bewindsvrouw.
Hardhandig
De inspectie heeft Osira Amstelring opgedragen de medewerkers die zich schuldig maken aan slechte bejegening, hardhandige aanpak dan wel lichamelijke en geestelijke mishandeling op non-actief te stellen. Ook dient Osira Amstelring voor dinsdag aanstaande het team van afdeling de Varenhof volledig te hebben vervangen door andere medewerkers die niet eerder betrokken zijn geweest bij de zorgverlening op de Varenhof.
Melden
De staatssecretaris schrijft de Kamer dat de ernstige misstanden het drastische optreden noodzakelijk maken. Ze voegt daar aan toe dat het naar buiten komen van de misstanden betekent dat medewerkers en cliënten meer durven te melden, dit op uitdrukkelijke uitnodiging van de nieuwe bestuurder. Zo moet de omslag naar een meer open cultuur binnen de organisatie zichtbaar worden.
Lees ook:
Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.
Volg Zorg + Welzijn op Twitter
Bron: Rijksoverheid/Foto: ANP/Lex van Lieshout
Helemaal eens met Transparantia, dit is wat er gaat gebeuren. En er komen waarschijnlijk nog veel meer van dit soort medewerkers bij, als de bijstandswet verder wordt aangescherpt. Wordt allemaal heel gezellig.
We moeten ons voorbereiden op een 10-20 jaar pure ellende in de zorg, totdat het zo erg wordt dat de wal het schip wel gaat keren. Dan zal alles heel anders moeten worden benaderd en de hele zorg en de institutionalisering ervan om z’n kop worden gezet. Dit gaat zo namelijk nergens naartoe. De individualisering van de maatschappij zal op dat moment ook voorbij zijn hoogtepunt zijn, omdat een maatschappij zonder onderlinge cohesie en betrokkenheid geen overlevingskansen heeft. Het zal dus veranderen omdat er geen andere weg is, maar dit gaat nog heel lang duren. Zet je schrap!
Als je kansloze mensen op de arbeidsmarkt verplicht om voor hun uitkering in de zorg te werken en je stuurt ze op pad met een minimale opleiding en ze hebben er niet vanuit hun innerlijk voor gekozen dan krijg je deze toestanden. Maar weer een vergaderingetje aan wijden?
Dit is de top van de ijsberg.
Ga aub niet zwarte pieten, maar zorg dat
er concreet meer handen aan het bed komen.