De campussen waren speciaal bedoeld voor jongeren met problemen die niet door bestaande voorzieningen werden bereikt. Uit een evaluatie blijkt dat de projecten dat niet voldoende doen. Bovendien is niet aangetoond dat zij beter zijn voor de doelgroep dan reguliere voorzieningen. De jongeren die nu op een schoolcampus verblijven, kunnen het schooljaar 2010-2011 afronden. De projecten moeten die tijd benutten om hen naar een passende plek in een reguliere voorziening te begeleiden.
Verslaving
De campussen kwamen in 2007 uit de koker van het ministerie van Jeugd en Gezin. In deze 24-uursvoorziening kunnen jongeren terecht die geen regulier onderwijs meer kunnen volgen: voortijdig schoolverlaters met gezinsproblematiek, verslaving en agressieproblemen. De jongens en meiden wonen op de campus en volgen daar ook een basis-, vmbo- of mbo-opleiding, havo of vwo.
Kennis
De staatssecretaris vindtdat de pilotprojecten wel waardevolle ervaringen hebben opgeleverd voor reguliere verzieningen. Daarom zal ze 200.000 euro –een deel van het voor de campus gereserveerde geld – in te zetten om die kennis te verspreiden.
Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.
Bron: Foto: ANP/Koen Suyk
niet de evaluatie maar het regeerakkoord is bepalend voor het stopzetten van het subsidie en dus de activiteit. Zonde van de inspanningen van de werkers en besturen die vertrouwden op de overheid. Helaas is die overheid erg wispelturig.