De medewerkers vinden het vooral een sterk punt dat de organisatie hen een uitdagende werkomgeving biedt. Ze gaan over het algemeen met plezier naar hun werk en vinden het positief dat ze de ruimte die krijgen om te doen waar ze goed in zijn. De ggz zit met een tevredenheidscijfer van 7,2 net boven het cijfver van de hele zorgsector (7,1). Bijna 9500 medewerkers deden mee aan het onderzoek. Landelijk zijn er ruim 80.000 mensen werkzaam in de ggz.
Vertrouwen in leiding
Het gevoel dat ggz-medewerkers bij de organisatie passen, dat ze trots zijn op de organisatie en vertrouwen hebben in de leiding, kan volgens het onderzoek beter. Een mogelijke oorzaak hiervan is dat ggz-instellingen steeds vaker grote instellingen zijn, aldus GGZ Nederland. Medewerkers bij RIBW-en zijn gemiddeld genomen meer tevreden. Dat zijn vaak kleinere instellingen.
Aandacht
GGZ Nederland voert regelmatig tevredenheidonderzoeken laten uit om de ontwikkelingen in de ggz goed te kunnen volgen. De brancheorganisatie concludeert dat veel ggz-instellingen meer aandacht besteden aan de opleiding en ontwikkeling van het leidinggevende kader. Verbetering van de communicatie tussen de top van de organisatie en de medewerkers blijft een belangrijk aandachtspunt.
Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.
Bron: GGZ Nederland/Foto: ANP/Lex van Lieshout