Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tips voor welzijnswerkers

Gepassioneerd, (over)betrokken, professioneel en grensoverschrijdend; welzijnswerker Janneke de Jong (bij Solidez in Wageningen) is een begrip in Wageningen. Haar werkwijze werd haar niet altijd in dank afgenomen, maar daar trok ze zich weinig van aan. ‘Welzijnswerkers zijn er niet alleen voor de bingo. Wij moeten opereren op het snijvlak van welzijnswerk en hulpverlening.’
Tips voor welzijnswerkers
Foto: Claudia Kamergorodski

Lees hier het interview met Janneke de Jong >>

Ontwikkel binnen de structuren je persoonlijke netwerk en durf meerdere belangen af te wegen

Met de ene ambtenaar/wijkagent en/of professional werk je makkelijker samen dan met de andere. Toon betrokkenheid, ook naar professionals.

Leg problemen niet bij iemand anders neer

Maar geef aan dat er een (gemeenschappelijk) probleem is dat gezamenlijk kan worden opgelost. Roep desnoods alle betrokken disciplines bij elkaar om te overleggen. Vergader dan niet om te vergaderen, maar om snel en effectief het probleem op te lossen.

Fiets eens om

Fiets elke dag een andere route naar je werk en ga eens buiten werktijd naar je werkplek of de wijk. Op ander tijden en dagen kan het er heel anders uitzien. Zo hielp De Jong haar zoon vroeg in de ochtend wel eens met een krantenwijk. Toen zag ze de daklozen en verslaafden van de stad. Loop ook eens ’s avonds langs je werkplek en bedenk: zou ik me hier veilig voelen?


Lees hier meer tips van jouw collega’s >>

Weet jij ook goede tips voor het werken met jongeren met een verstandelijke beperking? Reageer dan onderaan dit artikel.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.