Het hoofdkantoor van Thuiszorg Groningen, het voormalige Gasunie-gebouw in de stad, wordt ontmanteld en er wordt naar verwachting gesneden in het aantal kantoorbanen. De organisatie krijgt door de overname Milena Prochazka als nieuwe bestuurder. Zij is ook nauw betrokken geweest bij de overname van Meavita-West in Den Haag. Meavita-West maakte net als Thuiszorg Groningen deel uit van het failliete Meavita Nederland concern.
Prachtige organisatie
De huidige bestuurder van Thuiszorg Groningen Filia Kramp ruimt het veld. Zij is er van overtuigd dat de overname goed is voor de zorg, zo meldt het Dagblad van het Noorden. ‘Het biedt de beste garanties voor de ontwikkeling van moderne thuiszorg voor de Groninger gemeenschap’, aldus Kramp. TSN directeur Hans Kroeze noemt Thuiszorg Groningen een prachtige organisatie. ‘We willen de komende maanden het “schip” Thuiszorg Groningen in rustig vaarwater brengen.’
Op straat
Thuiszorg Groningen ging in 2009 als onderdeel van de landelijke organisatie Meavita failliet. Ongeveer zeshonderd van de 4500 medewerkers kwamen toen op straat te staan. Sindsdien werd de organisatie met 15 miljoen euro van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) overeind gehouden.
Snijden in personeel
TSN wil de komende maanden snijden in het personeelsbestand van het management en de ondersteunende diensten. Voor de zorgverleners en patiënten verandert er nagenoeg niets, verzekert directeur Hans Kroeze van Asito Dienstengroep. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) moet de overname nog goedkeuren. De partijen verwachten uit die hoek geen problemen.
Problemen salarissen
TSN Thuiszorg is inmiddels de grootste thuiszorgorganisatie van Nederland met ruim 23.000 medewerkers en veertig vestigingen in het land. Meavita ging in 2009 failliet omdat de schaalvergroting te veel problemen voor de thuiszorgorganisatie met zich meebracht. Vorig jaar kwam TSN in het nieuws omdat er al geruime tijd problemen waren met berekening en de uitbetaling van de salarissen van medewerkers.
Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.
Bron: ANP / Foto: ANP/Koen Suyk
Dit is zo ontzettend slecht voor de thuiszorg. In de ontstaansgeschiedenis van een organisatie kan men haar toekomst aflezen. Jan Torny is teruggetreden, De mensen die nu aan het roer staan zijn wel door hem geworven en aangesteld. Misschien moeten we ook voor de Thuiszorg met een “Max Havelaar” certificaat gaan werken. Een Fair trade label waraan te zien is dat de zorg niet ten koste gaat van de werknemers. zie ook onderstaande links.
http://alkmaar.sp.nl/weblog/2009/05/03/tsnasito-laat-thuiszorg-als-kaartenhuis-in-elkaar-vallen/
http://alkmaar.sp.nl/weblog/2009/04/25/jan-torny-van-asito-en-oprichter-van-thuiszorg-service-nederland-een-wolf-in-schaapskleren-of-een-bezorgde-nederlander-die-het-goed-voor-heeft-met-de-thuiszorg/
Het is jammer dat de belangen van de curator zo anders zijn dan de belangen van de patienten en het regeeraccoord.
Waar vind een klant humane zorg?
Ik weet het niet.
Deze organisatie wordt veel te groot, dit is volgens mij slecht voor de zorg, waar blijft de vrije keuze van zorg aanbieders van de cliënt?
de NMa moet dit verbieden. alle h1 en h2 gaat naar de knoppen. dat wordt kwaliteit verlies. de witte slavernij ondersteund door de overheid is weer terug. de zorg euro verdwijnt weer in de zakken van de graaier. Als het niet zo triest was zou het een titel van een boek kunnen zijn.
waar blijven de politieke partijen nu? de TSN is al door gedrongen in de hoge contreien van het TZG gebouw.
De bestuurder neemt afscheid met een gouden handdruk opzoek naar een volgend
slachtoffer.wat hebben wij als werknemers aan haar te danken? Bedankt voor alles wat je niet gedaan hebt wat wel had gemoeten!
wat zijn we opgeschoten de laatste 2 jaar??
nada, noppes we zitten weer samen met vorige fusie partners in hetzelfde bootje, alleen met minder rechten en meer plichten! Leve de slavernij!!!