De staatssecretaris heeft met het gesprek betrokken partijen aan het werk gezet om de aanbesteding rond te krijgen. Zo is afgesproken dat aanbesteding van de huishoudelijke hulp tegen een basistarief wordt gedaan, zo meldt Zorgvisie. Op deze manier blijven de normale arbeidsvoorwaarden bij overgang van de huishoudelijke hulpen naar een andere zorgaanbieder bestaan. Ook wordt er zoveel mogelijk geprobeerd dezelfde thuiszorgmedewerker bij de cliënt te houden.
Afronden
De gemeenten hebben toegezegd vóór 1 november de aanbestedingen af te ronden, zodat duidelijk is welke aanbieder de huishoudelijke hulp inzet. Sensire heeft beloofd om in overleg met de gemeenten te zorgen voor een goede overgang van het personeel.
Ontslag
Sensire vroeg collectief ontslag aan voor 1100 thuiszorgmedewerkers, vanwege onduidelijkheid over de aanbesteding voor 2014. De organisatie stopt met de huishoudelijke hulp. De gedupeerde medewerkers kwamen vervolgens in opstand.
Van Rijn doorbreekt impasse Sensire
Het ontslag van 1100 huishoudelijke hulpen bij Sensire blijft staan, maar het huishoudelijk werk wordt in de Achterhoek zoveel mogelijk behouden, net als de arbeidsvoorwaarden van de hulpen. Dat heeft staatssecretaris Van Rijn bedongen in een overleg met de vakbonden, werkgever Sensire, de gemeenten en den ondernemingsraad.