Om de beste zorg in Nederland te organiseren, wil de zorgverzekeraar iedereen betrekken bij het vinden van goede nieuwe initiatieven in de zorg. Deelnemers kunnen hun innovatieve idee rondom het thema mantelzorg insturen in de vorm van een business case. De vijftien beste cases worden uitgenodigd voor de halve finale. Hier presenteert de genodigde het idee en de bijbehorende business case aan een jury die onder meer bestaat uit een vertegenwoordiger van Mezzo, de belangenorganisatie voor mantelzorgers.
Uitvoering
De vijf beste initiatieven gaan door naar de finale, in de Fabrique in Utrecht. Daar presenteren ze het idee nogmaals aan Jort Kelder, een jury en andere genodigden. De winnaar wint de uitvoering van een project: samen met VGZ wordt een projectteam opgezet die gaat helpen bij de ontwikkeling, uitvoering en implementatie van het idee.
Langer thuis
Door de vergrijzing hebben steeds meer ouderen hulp nodig. Hierdoor wordt de professionele zorg steeds duurder en de belasting van de mantelzorger steeds zwaarder. Bovendien willen ouderen langer zelfstandig blijven wonen. Met VoorGoedeZorg hoopt VGZ er een bijdrage aan te kunnen leveren dat zieken en hulpbehoevenden langer thuis kunnen blijven wonen.
Inschrijving voor de wedstrijd kan via de website www.vgz.nl/voorgoedezorg.
Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.
Hoezo Joze,
Als alle uren betaald moesten worden die vrijwilligers en mantelzorgers belangeloos doen,
was de gezondheidszorg binnen de kortste keren failliet.!!!!!!!!!!
Als de gezondheidszorg eens eerst begon om effectief te werken en niet iedereen van kastje naar de muur te sturen. Waarom werken WMO, Thuiszorgorganisaties en Zorgverzekeringen niet beter samen?
Breng ze allemaal onder, in een organisatie.
Wat kunnen wij doen om de gezondheiszorg verder te verbeteren????
Bezuinigen!!!!
Bezuinigen kost geld, praktisch werken niet.
Iedereen moet tegenwoordig werken om zich zelf te bedruipen en als ze wat ouder worden zijn ze allemaal s ávonds moe om nog eens ergens anders heen te gaan om vrijwilligers werk te doen. De mensen hebben het van de overheid geleerd om overal geld voor te vragen.