In 2005 ging 29 procent van de toegekende zorg naar 65-minners, nu 35 procent. Dat meldt De Volkskrant naar aanleiding van berichtgeving van het Centrum Indicatiestelling Zorg. De AWBZ-zorg, voor mensen die een langdurige en onverzekerbare zorgvraag hebben, kost dit jaar circa 24 miljard euro.
Geen verklaring
In vergelijking met 2007 is de toekenning van een AWBZ-aanvraag in 2008 met 7,4 procent gestegen. In 2008 werd 874 duizend keer AWBZ-zorg toegekend. Het CIZ heeft geen verklaring voor het stijgende beroep op de AWBZ, noch voor de toename van zorg voor 65-minners. In 2005 ging 29 procent van de toegekende zorg naar 65-minners, nu 35 procent.
Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.
Bron: De Volkskrant
gelijk heb je Jose maar dat snappen ze niet in Den Haag, die hebben hun eigen zorgvangnet.
het zit hem alleen maar op het geld vast, voor de rest heeft men geen interesse. in elke begroting gaat de bezuiniging over de rug van de zwakkeren. wacht maar tot prinsjesdag.
in dit land is er allang een tweedeling in de maatschappij, tegen de verkiezingen daalt men van bovenaf naar beneden en beloofd meer dan men waar maakt, wie geloofd er nog in???
Ik begrijp wel waarom de zorgvraag naar AWBZ blijft stijgen! Ook voor 65 -minners, jonge mensen kunnen ook chronisch ziek zijn.
De Partner of naaste familie – buren en kennissen zijn dagelijks naar hun eigen werk, omdat het moet om financieel rond te kunnen komen. Als ze dan thuis komen blijft er nog genoeg werk over voor de vrijwilliger(ster)
,s avonds thuis hebben zij hun eigen gezin en eten koken, kinderen naar bed maken.
Dan blijft er niets anders over om een beroep op de AWBZ of thuiszorg te doen.