Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘We noemen onszelf geen hulpverleners, maar hoopverleners’

SOCIAAL BESTEK - Als haar vader de achttienjarige Rianne op straat zet, zit ze opgezadeld met een schuld van twintigduizend euro. Die heeft ze te danken aan haar ouders, die op haar naam jarenlang hebben geprofiteerd van een persoonsgebonden budget (pgb). Met alleen een zak met kleding meldt ze zich bij het Credo Huis in Maastricht. Deze kleinschalige opvang biedt plek aan dakloze jongeren tussen de 18 en 24 jaar.
'We noemen onszelf geen hulpverleners, maar hoopverleners'
Foto: iStock

Droef makende verhalen zoals dat van Rianne hoort Eric Casters, medeoprichter en bestuurder van het Credo Huis, vaak. ‘De grootste noemer waarmee deze jongeren kampen is afwijzing, vaak door gebrek aan liefde in het gezin. Ook zie ik voorbeelden van mishandeling of misbruik, de ergste vorm van afwijzing. Ouders zijn gescheiden, verslaafd, of zitten in de schulden. Soms zijn deze jongeren ook al stukgelopen in de jeugdzorg. Opeens zijn ze dan voor de wet volwassen,

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.