Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 1776 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
Jeugdhulp

WIJ SAMEN Met verschillende blikken zie je meer

In coronatijd begonnen sociaal wetenschapper Merel van Dorp en BuddyCoach Aziz Akhath trainingsbureau Risiscoop. Daarmee bieden ze trainingen aan jeugdprofessionals over onder andere straatcultuur en straatschulden.
Zelfredzaamheid

ZO KAN HET OOK ‘Steeds meer mensen pakken zelf de megafoon op’

'Ik vind het leuk om de knuppel in het hoenderhok te gooien en te kijken waar de kippen heen lopen. Dat kan ik doen omdat ik niets te verliezen heb.' Aan het woord is Mike Brantjes, coördinator van buurtplatform Hart voor de K-buurt.
Huiselijk geweld

HET RUGZAKJE ‘Geen behoefte aan contact met mijn vader’

Voormalig topzwemster Inge de Bruijn weet hoe het is om in een onveilige thuissituatie op te groeien. Haar moeder vond de moed om met haar vier kinderen het huis uit te vluchten. 'Mijn moeder verdient een standbeeld.'
Ervaringsdeskundigen

COLUMN Een plek voor later

'We willen Yaël graag op de wachtlijst laten zetten voor een woonplek', schrijf ik. Met een mailtje neem ik misschien wel de belangrijkste beslissing van Yaëls leven, denk ik zodra ik op 'verzenden' heb geklikt. De instelling wordt vermoedelijk de plek waar Yaël de rest van haar leven zal doorbrengen.
Wijkteam

DE HOOFDPIJNCLIËNT ‘Dit is de laatste keer dat ik hem zie’

Jeanette Kooiman is mede-initiator van ZorgMies, niet-medische hulp en begeleiding in de thuissituatie. Zij was zeer betrokken bij haar cliënt meneer B, toen 82 jaar, die depressief en eenzaam was. Hij is inmiddels 87 en woont met 24-uurszorg van ZorgMies nog thuis.
Dak- en thuislozen

EDITORIAL Romantisch Dakloos?

'In mijn ogen was een dakloze een vieze man met een winkel- wagentje en een deken om zich heen.' Het zijn de woorden van Sebas Bloem, die als ervaringsdeskundige werkt in een 24-uursopvang, en zijn verhaal doet in het themagedeelte van dit magazine. Zijn woorden. Maar het hadden een paar jaar geleden net zo goed de mijne kunnen zijn.
Multiproblematiek

WIJ SAMEN Vissen binnen de penitentiaire inrichting

Hoe zorg je dat een ex-gedetineerde zich goed gedraagt in de maatschappij? Hoe voorkom je dat iemand terugvalt in oud gedrag? Het project 'Vissen voor verbinding' biedt een oplossing.
Professionalisering

MEELOPEN MET ‘Hoe lang waren de blauwe plekken zichtbaar?’

Ze luistert, ze regelt én rekent. In de rechtbank komt ze op voor de belangen van haar slachtoffers. Florianne Dubbeling is juridisch medewerker bij Slachtofferhulp Nederland. 'Veel mensen denken bij Slachtofferhulp vooral aan de emotionele steun na een ongeval of misdrijf. Dat wij ook juridische bijstand leveren en meegaan naar de rechtbank, weet men vaak niet.'
Ervaringsdeskundigen

ERVARINGSDESKUNDIGE PTSS

Lang na zijn tweede missie in Afghanistan merkte Robin Imthorn (37) dat hij al tijden niet goed in zijn vel zat. Hij ging verkeerd om met zijn emoties. De stoere marinier zocht hulp, ging in therapie en herstelde volledig. Behalve dat hij weer werkt, zet hij zich nu ook in voor lotgenoten.
Informele zorg

IN BEELD De 293ste dag

Henri was net ontslagen uit het ziekenhuis toen corona losbarstte. Of hij een tijdje bij zijn zus kon komen wonen? Carla Kogelman stemde toe, zorgde voor haar broer, maar fotografeerde hem ondertussen ook. 'We hebben maar één keer ruzie gehad.'
Nieuwsbrief Abonneren