De Stichting Thuiszorg Nederland daagde Agis en Achmea voor de rechter. Agis wilde het contract met STN opzeggen. Achmea wilde duidelijkheid wilde over 3,7 miljoen euro aan AWBZ-geld. De verzekeraar dreigde STN met een grote schadeclaim en maakte duidelijk niet nog een jaar met de Zoetermeerse thuiszorgorganisatie te willen samenwerken. STN bestrijdt dat er onduidelijkheid is over zo’n groot bedrag aan verzekeringsgeld. Beide Verzekeraars zijn nu door de rechter in het ongelijk gesteld.
Terugbetalen
‘Het is gebruikelijk dat wij zorginstellingen controleren hoe het AWBZ-geld dat wij voorschieten wordt besteed’, zegt Achmea-woordvoerder Christine Rompa op de website van Zorgvisie. ‘Elke instelling komt aan de beurt. Wat zij niet kunnen verantwoorden, moeten zij terugbetalen’ STN-bestuurster Vivian Broex bevestigt dat haar instelling een rechtszaak heeft aangespannen. Volgens haar gaat het om een bedrag van 58.000 euro. ‘Wij kunnen de AWBZ-gelden wel verantwoorden.’
Voor de rechter
Net als Achmea dreigde ook verzekeraar Agis geen contract meer aan te gaan met STN. Agis ‘maakte zich zorgen over de continuïteit van de zorg’, lichtte een woordvoerder toe. STN daagde naast Achmea ook Agis voor de rechter. In een kort geding stelde de rechter ook in deze zaak stelde STN in het gelijk. Stichting Thuiszorg Nederland bestaat sinds 1992 en heeft ongeveer duizend medewerkers in dienst. De instelling levert thuiszorg in bijna het hele land.
Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.
Bron: ANP Foto:ANP/Koen Suyk